Pilotul Robert Muresan va debuta, duminica, in prima sa cursa din Superbike, la categoria Supersoprt, in cadrul Marelui Premiu al Principatului San Marino. Romanul va pilota o motocicleta Triumph Daytona 675, pentru echipa MS Team Romania. La primele teste libere, de vineri, de pe circuitul de la Misano, Robert a fost cronometrat cu 1 minut si 44.861 secunde, ocupand pozitia a 28-a, din 29 de piloti.

UPDATE: Muresan a terminat sesiunea de antrenamente de sambata pe locul 24, cu 1 minut 42.164 secunde, la o distanta de 2.451 secunde fata de primul loc, britanicul Cal Crutchlow.In calificari, pilotul roman a scos un timp de 1 minut 53.015 secunde si va pleca de pe locul 28 al grilei de start.

In decembrie 2008, Muresan declara pentru Hotnews ca se va gandi la verisunea Superbike daca lucrurile nu vor merge asa cum vrea el la clasa 250cc din Motomondialul de viteza, unde trebuia sa debuteze la inceputul acestui sezon. Dar lipsa de sponsori a facut ca aceasta varianta sa cada, iar Muresan va debuta la mijlocul sezonului in Superbike.

Robert Muresan va concura in cele sapte etape ramase din campionatul Superbike (Misano, Donington Park, Brno, Nurburgring, Imola, Magny Cours, Portimao) cu gandul de a se antrena pentru o reintoarcere in Motomandialul de Viteza.