FIA a facut publica, in cursul zilei de vineri, lista echipelor inscrise pentru sezonul 2010 al Marelui Circ, nume importante precum Ferrari, McLaren sau BMW urmand sa participe la intrecerile din sezonul viitor.

Iata echipele care vor participa la Grand Prix-uri in 2010:

Ferrari, McLaren, Toro Rosso, Red Bull, Williams, Force India, Campos Cosworth, Manor Cosworth, USF1, BMW Sauber, Renault, Toyota, BrawnGP.

FIA anunta ca McLaren, BMW Sauber, Renault, Toyota si BrawnGP s-au inscris pentru 2009 cu anumite conditii, forul automobilistic urmand sa discute in particular cu ele pana la 19 iunie.

De asemenea, Ferrari se declara in continuare nemultumita de comportamentul FIA, constructorul italian acuzand forul condus de Max Mosley de violare a intelegerii.

"Ferrari isi reafirma pozitia ca nu ar trebui sa ia parte la sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Formula 1 sub regulamentul adoptat de FIA", au declarat oficialii italieni.

Scuderia a mentionat ca nu doreste sa fie nominalizata pe lista team-urilor inscrise 100% pentru sezonul viitor atata timp cat FIA nu accepta conditiile puse de FOTA (organizatie a echipelor din Formula 1). Marea problema ramane limitare bugetului echipelor la 40 de milioane de lire sterline.

Campos Cosworth, Manor Cosworth si USF1 sunt noile team-uri pentru 2010, numarul echipelor ajungand astfel la 13.