Victoriile in lant ale noii echipe din Formula 1, BrawnGP, i-au descurajat pe unii si i-au suparat pe altii. Fostul campion mondial al F1, Fernando Alonso a sustinut ca dominatia lui Button face din Formula 1 o competitie plictisitoare pentru spectatori, iar Felipe Massa nu are prea multe sperante in viitorul echipei sale.

Jenson Button conduce in clasamentul pilotilor cu 51 de puncte, la o distanta de 40 de puncte de Fernando Alonso. In urma declaratiilor fostului campion mondial, liderul Button s-a scuzat pentru banalizarea competitiei: "Nu pot sa fac nimic in legatura cu acest lucru. Noi ne facem treaba cat de bine putem si, in acest moment, facem o treaba mai buna decat a celorlalte echipe.Imi pare rau daca a devenit plictisitor, dar trebuie sa te uiti si la ce fac celelalte echipe", a declarat britanicul pentru site-ul oficial al competitiei.

Button a obtinut cinci victorii in primele sase curse ale sezonului 2009 din Formula 1, iar Felipe Massa a devenit aproape sigur ca Brawn va castiga titlul in acest an. "Cei de la Brawn vor fi campioni. E greu de crezut ca vor pierde campionatul. Pentru mine, e ca si terminat. Asta nu inseamna ca nu ne vom lupta in fiecare cursa. Vom lupta pana la final. Matematic, inca e posibil, dar foarte dificil. Nu sunt genul de om care sa renunte repede, asa ca voi lupta pana la ultimul viraj din ultima cursa", a declarat Massa, potrivit BBC.