Inscrierile pentru sezonul 2010 al Marelui Circ au avut loc in perioada 22-29 mai, nu mai putin de 16 echipe manifestandu-si dorinta de a lua parte la Grand Prix-urile de anul viitor. FIA a precizat ca doar 26 de monoposturi vor fi acceptate pe grila de start.

Pe langa cele 10 team-uri existente in momentul de fata in Formula 1, alte sase echipe si-au depus candidatura pentru a participa in competitia patronata de Bernie Ecclestone.

Prima dintre noile inscrise a fost Campos Meta 1, care este detinuta de Adrian Campos (concureaza in acest moment in Formula 3 Spania), apoi au urmat TEAM USF1, Prodrive (condusa de David Richards si care s-ar putea numi Aston Martin din 2012), Litespeed si Lola (ar putea reveni in F1 dupa o pauza indelungata de 12 ani). Ultimii pe lista au fost austriecii de la Superfund, cei care ar urma sa fie condusi de Alexander Wurz, fostul pilot din F1.

Demn de mentionat este faptul ca FIA nu a confirmat pana in acest moment nicio inscriere (grila de start va fi facuta publica in data de 12 iunie), acestea fiind insa recunoscute de catre echipele care au aplicat.

FIA va accepta numai 13 echipe pentru sezonul 2010 (26 de monoposturi), asteptandu-se ca trei team-uri sa fie date inapoi de catre forul automobilistic.

Iata lista completa a echipelor pentru sezonul 2010 din Formula 1:

Ferrari

McLaren

Renault

BMW-Sauber

Brawn GP

Red Bull Racing

Toyota

Williams

Toro Rosso

Force India

Campos Meta 1

Team USF1

Litespeed

Prodrive

Lola

Superfund.