Ferrari, McLaren, Toyota, Renault, Red Bull si Toro Rosso intentioneaza sa se retraga din Marele Circ din cauza limitarii bugetelor. Cu toate acestea, Bernie Ecclestone (boss-ul F1) nu are de ce sa isi faca griji, nu mai putin de 10 echipe asteptand sa intre in competitie din sezonul viitor, informeaza Autosport.com. Printre cele mai importante se numara Aston Martin, Lola sau USF1 Team.

Ultimele modificari au facut din Marele Circ o competitie mult mai accesibila, costurile reduse atragand o serie de constructori catre Formula 1.

Astfel, conform Autosport, lista echipelor care vor sa intre in F1 este urmatoarea: USF1 Team, Lola, Wirth Research, Epsilon Euskadi, Ray Mallock Limited, Formtec, Campos Racing si iSport (Campos si iSport sunt in acest moment in GP2). Pe langa aceste nume, mai exista team-ul Litespeed (activeaza in Formula 3 Marea Britanie) si una dintre Prodrive si Aston Martin.

Atat echipele care vor sa paraseasca F1 cat si cele interesate de intrarea in Marele Circ asteapta definitivarea regulamentului tehnic pentru sezonul 2010, principala problema fiind cea legata de limitarea bugetului la 40 de milioane de lire sterline pe stagiune.

In alta ordine de idei, Scuderia Ferrari a pierdut procesul intentat impotriva FIA in privinta existentei unui buget maxim anual in Marele Circ, Curtea de Justitie din Franta fiind favorabila regulii FIA pentru 2010.

Astfel, FIA are tot dreptul de a introduce limitarea bugetului echipelor la 40 de milioane de lire sterline pe sezon.