Max Mosley, presedintele FIA, a declarat ca din noul sezon al Formulei 1 ar putea face parte intre 3 si 6 echipe, termenul limita de inscriere fiind data de 29 mai, informeaza Corriere dello Sport. Noua stagiune a Marelui Circ ar putea debuta fara Ferrari, McLaren, Toyota, Renault, Red Bull si Toro Rosso din cauza limitarii bugetelor. F1/ Ferrari cere justitiei franceze anularea noului regulament FIA

Echipele implicate in campionat s-au intalnit cu Mosley la finalul saptamanii trecute, dar discutiile avute nu au dus la un numitor comun. Regula privind limitarea bugetelor la 40 de milioane de euro a ramas in picioare, acesta fiind lucrul care ii nemultumeste cel mai mult pe conducatorii echipelor.

Cine va dori sa se inscrie dupa 29 mai o va putea face doar platind o taxa (FIA va stabili ulterior care va fi suma exacta).

"Probabil ca vom avea doar intre trei si sase echipe pana la finalul perioadei de inscriere. Daca vom avea un loc liber ii vom mai putea primi", a declarat Mosley facand referire la echipele care nu se vor inscrie pana pe 29 mai.

"Daca echipele nu se inscriu in Formula 1, vor trebui sa se decida foarte repede ce sa faca: sa inceapa propriul campionat, sa concureze in alte competitii sau sa inchida echipa. Iar daca inchid echipa vor avea probleme mult mai mari decat daca ar accepta limita maxima a bugetului in ceea ce priveste forta de munca", a conchis Mosley.

Italienii de la Gazzetta dello Sport au scris saptamana trecuta despre o noua competitie (alternativa la Formula 1) care ar putea lua nastere cu team-urile care nu doresc sa mai continue in Marele Circ din 2010.