Scuderia Ferrari a anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca nu va lua parte la viitorul sezon al Marelui Circ, italienii fiind nemultumiti de noile reglementari impuse de FIA (peninsularii contesta decizia de limitare a bugetelor la doar 40 de milioane de lire sterline pentru fiecare echipa), informeaza Gazzetta dello Sport.

Nu este prima data cand Ferrari intentioneaza sa se retraga din Formula 1, italienii dorind acelasi lucru si pe 27 octombrie 2008, atunci cand au protestat vehement la hotararea FIA de a introduce motorul unic in Grand-Prix-uri. "La ce sa ne mai chinuim sa muncim si sa dezvoltam masinile daca FIA ne ingradeste cu astfel de decizii?", au declarat la acea vreme reprezentantii echipei italiene.

"Am discutat ultimele decizii luate de FIA la Consiliul din data de 29 aprilie si marturisim ca nu putem fi de acord cu unele dintre regulile stabilite acolo. Decizii valabile pentru toti, stabilitate in regulament si continuarea ideilor FOTA prin care costurile sunt reduse metodic si progresiv ar trebui sa fie prioritatile pentru viitorul Forumulei 1. Rugam toti suporterii din lume sa ne inteleaga decizia si sa vada ca aceasta vine in sprijinirea valorilor sportive si tehnice ale F1. Nu vom lua parte la sezonul 2010 al Marelui Circ daca regulamentul propus de presedintele FIA, Max Mosley, nu va fi schimbat", au precizat campionii mondiali intr-un comunicat de presa.

Pe langa Ferrari (care si-a anuntat deja retragerea din 2010) si echipele Toyota, Red Bull si Scuderia Toro Rosso au anuntat ca intentioneaza sa se retraga din Formula 1 daca FIA nu va schimba anumite amendamente existente in actualul regulament (in primul rand regula de limitare a bugetului pentru fiecare team).

Ferrari a acumulat doar 6 puncte in actualul sezon din Marele Circ (dupa 5 Grand-Prix-uri disputate), acestea fiind acumulate de Felipe Massa (trei) in cadrul Marelui Premiu al Spaniei de saptamana trecut si de Kimi Raikkonen (tot trei) in Bahrain (a treia etapa a Mondialului).