Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, a lamurit situatia septuplului campion mondial Michael Schumacher in cadrul Scuderiei, oficialul italian precizand ca nu germanul este vinovat de parcursul sub asteptari al monoposturilor Calutului Cabrat. "Schumacher este doar un consultant si in niciun caz responsabil al echipei de Formula 1 Ferrari", a declarat Montezemolo.

"Michael face parte din marea noastra familie. El face parte din istoria Ferrari si intretine relatii foarte bune cu directorul echipei Stefano Domenicali. Va continua sa ne dea idei si sugestii in calitate de consultant. Principalul sau angajament este de a lucra la dezvoltarea masinilor de strada", a declarat presedintele Ferrari.

In ultima perioada germanul a fost acuzat in diverse materiale ca ar fi vinovat de performantele slabe ale Scuderiei Ferrari in actuala stagiune a Formulei 1.

"Cand Schumacher si-a incheiat activitatea, eu l-am intrebat imediat: Vrei sa devii manager? Vrei, timp de un an, sa fii bratul drept al lui Jean Todt si dupa aceea sa-l inlocuiesti? Da sau nu? Iar el mi-a precizat ca nu", a conchis Montezemolo.

Ferrari a bifat primele puncte din sezonul 2009 al Marelui Circ cu ocazia Grand Prix-ului din Bahrain, acolo unde Kimi Raikkonen a terminat pe locul 6.