Viitorul lui McLaren nu se vede prea roz prin ochii lui Bernie Ecclestone. Boss-ul Formulei 1 se teme ca echipa campionului Lewis Hamiltion ar putea fi exclusa din campionat, din cauza minciunii din Australia.

"Trebuie sa investigam mai intai pentru a sti exact ce s-a intamplat. Dar este vorba de un furt de puncte si, cum acest lucru inseamna si bani, vorbim aici de o frauda", a declarat seful F1 intr-un interviu acordat cotidianului britanic Daily Telegraph.

"Chiar daca sunt convins ca nu s-au gandit la consecinte, ei au mai trecut deja o data prin fata consiliului mondial cu putin timp in urma si nu e bine sa se intoarca deja asa de repede", a adaugat Ecclestone amintind de faptul ca McLaren a fost amendata in 2007 cu suma de 100 milioane de dolari deoarece i-a spionat pe cei de la Ferrari.

"Sunt foarte multe pedepse posibile. Ar fi groaznic sa fie eliminata o echipa din campionat, dar acest lucru s-ar putea intampla", a mentionat Ecclestone.

Consiliul mondial se va intruni in data de 29 aprilie si atunci McLaren va afla ce pedeapsa va primi pentru minciuna din prima etapa a sezonului 2009. Dupa cursa de la Melbourne, Hamilton a declarat stewarzilor ca echipa sa nu i-a cerut sa-l lase pe Jarno Trulli sa-l depaseasca pe finalul cursei, cand safety car-ul se afla pe pista. Inregistrarile radio dintre pilot si echipa au dovedit ulterior ca Hamilton a mintit.