Un nou sezon, emotii ca la debut si un singur scop: titlul mondial. MotoGP, o competitie care in ultimii ani a devenit din ce in ce mai cunoscuta in lumea intreaga, isi reaprinde reflectoarele la Losail, Qatar. Valentino Rossi vrea mai multe victorii decat compatriotul sau, Giacomo Agostini, Casey Stoner vrea sa repete performanta din 2007, iar Dani Pedrosa incepe noul sezon cu mai multe emotii decat de obicei, pentru ca nu e refacut complet dupa operatie.

"Am aceleasi emotii pe care le-am avut in 1996, cand am debutat in Motomondial. In ziua cand nu ma voi mai simti asa ma voi duce acasa". Rossi are 97 de victorii si 151 de podiumuri, dar tinta lui e palmaresul lui Giacomo Agostini: 8 titluri mondiale la clasa regina, 123 de victorii si 159 de podiumuri. Competitia e din ce in ce mai acerba, mai ales ca in 2009 revine si Sete Gibernau: "Sper sa-l vad in fata. Nu in fata mea, ci pe o pozitie cat mai buna", a declarat italianul in cadrul conferintei de presa de la Qatar.

Dar competitia a devenit din ce in ce mai acerba, iar adversarii sunt mai increzatori ca niciodata: "Desmosedici GP9 e cea mai buna motocicleta pe care am pilotat-o vreodata. Am invatat din greselile din trecut si acum vreau sa repet performanta din 2007", spera Casey Stoner. Anul trecut, australianul a devenit primul pilot din istorie care a castigat o cursa nocturna la Losail.

Dani Pedrosa nu e refacut 100% dupa dubla operatie chirurgicala suferita in urma cu o luna. Spaniolul a cazut in timpul antrenamentelor de iarna de la Losail si a fost operat la genunchi si incheietura stanga. "E la 60% din potentialul sau, dar mai bine asa decat deloc", a declarat managerul lui Pedrosa, Alberto Puig.

Noul sezon MotoGP va fi transmis in direct de peste 65 de televiziuni din intreaga lume. Potrivit site-ului oficial al competitiei, Dorna Sports a incheiat o intelegere si cu o televiziune din Romania. Cu toate acestea, prima cursa (10-12 aprilie - Losail, Qatar) nu figureaza in programul niciunei televiziuni din tara noastra.