Ross Brawn, patronul echipei BrawnGP, vorbeste despre startul sezonului 2009 din Marele Circ, unul deosebit de surprinzator, in care marile favorite McLaren si Ferrari nu pot tine pasul cu concurenta. "McLaren si Ferrari platesc tribut succesului, s-au gandit in ultimele doua sezoane prea mult la prezent si deloc la viitor", este de parere managerul liderul din F1.

"Cand ma uit la situatia McLaren si Ferrari constientizez cat de mult te poate costa succesul. Cele doua echipe s-au gandit in ultimele doua sezoane prea mult la prezent si deloc la viitor. Au studiat asiduu cum sa isi imbunatateasca masinile in 2008, dar nu au luat in calcul sezonul 2009, cel care urma sa fie plin de modificari. S-a schimbat aproape totul, de la cauciucuri si pana la aerodinamica, iar ei au cam fost surprinsi de toate aceste lucruri", a declarat Brawn, citat fiind de Reuters.

Ferrari nu a reusit sa acumuleze niciun punct dupa doua Mari Premii disputate (cel mai prost inceput de sezon din anul 1992 incoace), in timp ce McLaren a bifat doar un loc 7 in Marele Premiu al Malaeziei, prin Lewis Hamilton.

"Pentru noi a fost o adevarata usurare sezonul trecut ca nu am avut o masina buna, iar tocmai de aceea ne-am concentrat pe cea pentru noul sezon 2009 si pe modificarile semnificative pe care le prezenta", a conchis Brawn.

BrawnGP conduce in clasamentul echipelor (dupa doua Mari Premii) cu 25 de puncte, in timp ce Jenson Button este primul in ierarhia pilotilor cu 15 puncte.