Lewis Hamilton a fost exclus joi de catre Federatia Internationala de Automobilism din Grand Prix-ul Australiei desfasurat in 29 martie deoarece i-a indus in eroare cu buna stiinta pe stewarzi. Acest incident a dus si la suspendarea directorului sportiv, Dave Ryan, care lucra pentru McLaren de 35 de ani.

Mai citeste si: Trulli penalizat, Hamilton i-a luat locul pe podium

In prima etapa a Formulei 1, Lewis Hamilton a terminat pe locul 4, in spatele lui Jarno Trulli. Dupa cursa, FIA l-a penalizat pe italian cu 25 de secunde pe motiv ca l-a intrecut pe Hamilton in momentul in care safety car-ul se afla pe circuit, iar Hamilton a urcat pe locul trei. In cursul zilei de joi, FIA a anuntat ca Lewis Hamilton a oferit informatii gresite si, de aceea, a fost exclus din Marele Premiu al Australiei. Hamilton a declarat stewarzilor ca echipa sa nu i-a cerut sa-l lase pe Trulli sa-l intreaca in momentul in care safety car-ul se afla pe pista, dar inregistrarile radio dintre englez si echipa au aratat contrariul.

"Am vrut sa spun doar ce s-a intamplat si am fost indus in eroare. Vreau sa-mi cer scuze in fata fanilor. Nu sunt un mincinos sau o persoana necinstita. Sunt parte dintr-o echipa. Daca echipa mea imi cere ceva, de obicei fac acel lucru. Dar ma simt ciudat acum. Nu e un lucru usor pentru mine sa recunosc faptul ca am gresit", a declarat presei Lewis Hamilton dupa antrenamentele de vineri de la Sepang.

Martin Whitmarsh, CEO-ul de la McLaren a confirmat suspendarea directorului sportiv: "In cei 20 de ani de cand lucrez pentru McLaren, nu cred ca am intalnit un om mai dedicat dacat Davey. E la McLaren din 1974 si a avut un rol important in succesul echipei in foarte multe campionate. Cu toate astea, rolul sau in evenimentul de duminica a cauzat repercusiuni serioase, pentru care noi ne cerem scuze. De aceea, l-am suspendat in aceasta dimineata si el a acceptat", a declarat Whitmarsh, potrivit BBC.

Echipele Formula 1 se afla in aceste zile in Malaezia, unde vor participa duminica la a doua cursa din acest sezon.