Michael Schumacher este contrariat de regula conform careia titlul mondial va fi castigat de pilotul cu cele mai multe victorii dintr-un sezon competitional al Formulei 1. Multiplul campion al lumii precizeaza ca ii este greu sa inteleaga cum un pilot care are puncte mai putine decat primul clasat ar putea sa castige cununa de lauri din Marele Circ, lucru imposibil in perioada in care el activa.

"Trebuie sa recunosc ca sunt surprins de regula introdusa si de faptul ca a fost introdusa cu foarte putin timp inainte de startul unui sezon competitional. Cum poate sa ia titlul un pilot care are mai putine puncte decat altii? Mi se pare un lucru greu de imaginat. In alta ordine de idei, e bine ca se incearca dinamizarea luptei pentru prima pozitie", a declarat Michael Schumacher pe site-ul personal.

Consiliul Mondial al FIA a hotarat sa adopte o regula (incepand cu 2009) conform careia pilotul cu cele mai multe victorii dintr-un sezon castiga titlul mondial. Decizia forului a starnit multe comentarii si controverse, multi piloti declarandu-se impotriva acestui sistem. Motivul este unul simplu: o serie de victorii ale unui anume pilot in prima parte a sezonului ar putea transforma restul competitiei intr-o disputa plictisitoare care ar conta numai pentru ierarhia constructorilor.