Dupa 28 de ani de sefie la McLaren, Ron Dennis a predat oficial, pe 1 martie, stafeta, noul boss al team-ului urmand sa fie Martin Whitmarsh, informeaza presa britanica. Sub comanda lui Ron, McLaren-ul a fost una dintre protagonistele Marelui Circ in ultimele trei decenii, fiind un adversar pe masura pentru marea rivala Ferrari.

"Orice despartire este dificila, dar am lasat McLaren-ul pe maini bune. Am facut multe lucruri bune impreuna cu echipa, dar in acest moment cred ca este mai bine sa ma retrag. De-a lungul timpului au fost si perioade mai putin bune, dar sunt mandru de ceea ce am lasat in urma", a declarat Ron Dennis.

Fostul sef al celor de la McLaren are marele merit de a-l fi descoperit pe Lewis Hamilton, actualul campion mondial, in timp ce de-a lungul timpului mari nume ale Formulei 1 precum Ayrton Senna, Mika Hakkinen sau Kimi Raikkonen i-au trecut prin mana lui Ron.

Incepand cu anul 1980, McLaren a reusit sa castige de sapte ori titlul la constructori si de 9 ori cununa de lauri in ierarhia pilotilor.

In varsta de 61 de ani, Ron Dennis va ocupa functia de presedinte executiv la team-ul anglo-german.