Negocierile preluarii echipei Honda sunt avansate, dar inca nu se stie exact si numele celui care va face posibila prezenta Hondei in sezonul 2009 al Formulei 1. In cursul acestei saptamani, Bernie Ecclestone a declarat ca unul dintre cei interesati sa achizitioneze echipa japoneza este seful Virgin Group, Richard Branson.

"Poate intr-o zi vom putea vedea o colaborare intre Virgin si Formula 1. Nu am voie sa dezvalui daca suntem sau nu in discutii cu Honda. Deci nu e un nu sau un da categoric", a declarat Branson pentru Sky News.

Branson a spus ca inainte de a cumpara Honda ar trebui sa rezolve o multime de probleme: "Exista anumite chestiuni care trebuie clarificate. Pentru a avea o echipa in F1 este nevoie de cheltuieli astronomice si, in contextul pietei actuale, asta este o problema".

Purtatorul de cuvant al Hondei a declarat saptamana aceasta ca mai multi investitori si-au aratat interesul in a cumpara echipa. O intelegere pentru achizitionarea Hondei se preconizeaza a avea loc saptamana viitoare, cu o luna inaintea inceperii sezonului de Formula 1.

Richard Branson este, potrivit listei Forbes din 2008, pe locul 236 in topul celor mai bogati oameni de pe planeta, cu o avere estimata la 4,4 miliarde de dolari.