Criza financiara isi face din nou simtita prezenta in Formula 1. ING, principalul sponsor al echipei Renault, a anuntat, in dimineata zilei de luni, ca nu isi va prelungi contractul.

ING este sponsor principal al Renault, are panouri publicitare pe circuite si finanteaza cateva Grand Prix-uri din Formula 1. Revizuirea programei bancii olandeze in privinta sponsorizarii Formulei 1 se datoreaza crizei financiare globale.

Contractul de trei ani pe care ING l-a semnat cu Renault expira la sfarsitul anului 2009. Intr-un comunicat de presa, ING anunta ca nu doreste sa reinnoiasca acordul si, in consecinta "sa puna capat prezentei in Formula 1 dincolo de anul 2009".

Guvernul olandez a aprobat recent un ajutor economic pentru Grupul ING, care, pentru al doilea an consecutiv, a inregistrat pierderi semnificative. ING a hotarat ca pentru acest sezon sa micsoreze investitia in Formula 1 cu 40%.

"ING s-a bucurat de colaborarea cu echipa Renault si va continua sa lucreze cu echipa pana la sfarsitul contractului", arata comunicatul.