Familia fostului motociclist Pascal Terry, gasit mort in ultima editie a raliului Dakar din Argentina, a depus, la sfarsitul lunii ianuarie, o plangere la parchetul din Nanterre pentru omor prin imprudenta, anunta surse judiciare, potrivit AFP. Avocatul familiei lui Terry a declarat ca decesul putea fi evitat daca nu erau anumite "disfunctionalitati de comunicare".

Parchetul nu a luat inca nicio decizie in legatura cu plangerea deoarece oficialitatile argentiniene ancheteaza deja circumstantele in care s-a produs moartea pilotului de 49 de ani.

Organizatia sportiva Amaury (ASO), proprietara cursei, a refuzat sa comenteze aceasta procedura judiciara, dar a declarat ca e la curent cu ce se intampla de aproximativ doua saptamani. ASO a recunoscut ca au existat nereguli in actiunile de cautare a motociclistului, din cauza unor "informatii gresite".

Disparut in cea de-a doua etapa a raliului Dakar, in 4 ianuarie intre Santa Rosa si Puerto Madryn, Pascal Terry a fost gasit mort in 7 ianuarie, la 15 metri distanta de motocicleta sa. Rezultatele autopsiei au aratat ca francezul a murit din cauza unui edem pulmonar ce i-a provocat un stop cardiorespirator.