FIA a instiintat echipele angrenate in Marele Circ ca in sezonul 2010 cheltuielile trebuie sa fie de patru ori mai mici decat in 2009, acestea fiind nevoite sa reduca si mai mult costurile, informeaza Reuters.

"Tinta noastra este reducerea costurilor pana la 50 de milioane de euro pentru fiecare echipa", a precizat, in cursul zilei de miercuri, unul dintre purtatorii de cuvant ai FIA.

Team-urile angrenate in F1 au primit un nou document referitor la reducerea cheltuielilor, principala tinta a forului mondial fiind trecerea cu bine peste criza economica mondiala.

De exemplu, Honda (echipa care s-a retras intre timp din Marele Circ) a cheltuit nu mai putin de 300 de milioane de euro in 2008, suma considerata enorma de reprezentantii FIA.

Printre principalele masuri de reducere a cheltuielilor din Formula 1 se numara folosirea motoarelor pentru un timp mai indelungat si limitarea dezvoltarii aerodinamicii monoposturilor.

De asemenea, din 2010 echipele independente vor putea sa se bazeze pe cutii de viteze si motoare care sa coste 5 milioane de euro, acestea putand fi utilizate pentru cel putin sase Grand-Prix-uri.