Echipa BMW Sauber a prezentat, in cursul zilei de marti, monopostul cu care va rula in sezonul 2009 al Formulei 1. Cu ajutorul noului F1.09, germanii vor sa castige titlul mondial in dauna marilor rivali de la McLaren si Ferrari, informeaza autosport.com.

Prezentarea oficiala a avut loc la Valencia, la scurt timp monopostul BMW facand si primele tururi de pista. Pilotii pentru sezonul 2009 sunt Robert Kubica (Polonia) si Nick Heidfeld (Germania), urmand ca pilot de teste sa fie Christian Klien.

"Suntem deja de patru ani in Formula 1 si cred ca este timpul sa atacam titlul mondial. Am muncit mult la aceasta masina, iar rezultatele speram sa le vedem din plin in acest sezon competitional", a declarat Mario Theissen, directorul BMW F1 Team.

"Realizarea noului monopost F1.09 a tinut cont in primul rand de aerodinamica, de utilizarea optima a pneurilor si de integrarea noului sistem KERS. Suntem o echipa motivata si sunt sigur ca vom face treaba buna", a completat Walter Riedl, managerul echipei BMW Sauber, citat de autosport.com.

Vezi aici primele imagini cu F1.09 al celor de la BMW Sauber: