Sud-africanul Giniel De Villiers (de la Volkswagen), la clasa auto, si ibericul Marc Coma (de la KTM), la clasa moto, au castigat Raliul Dakar, editia 2009. Sambata a avut loc etapa a-14-a, ultima, intre localitatile Cordoba si Buenos Aires.

Ultima etapa de la clasa moto a fost castigata de Helio Rodriguez (KTM), din Brazilia, acesta fiind urmat de Pal Anders Ullevaseter (KTM), din Norvegia, si de Cyril Despres (KTM), din Franta.

In clasamentul general, Marc Coma s-a situat pe prima pozitie (52 de ore, 14 minute si 33 de secunde), fiind urmat de Cyril Despres si de David Fretigne (Yamaha), din Franta.

Ultima etapa de la clasa auto a fost castigata de Giniel De Villiers, care a fost urmat de Leonid Novitki (de la BMW), din Rusia, si de Krzysztof Holowczyc (de la Nissan), din Polonia.

In clasamentul general, De Villiers a castigat sectiunea auto cu timpul de 48 de ore, 10 minute si 57 de secunde. Acesta a fost urmat de Mark Miller (de la Volkswagen), din Africa de Sud, si de Robby Gordon (de la Hummer), din SUA.

Pilotul roman Romeo Duicu a terminat Raliul Dakar 2009 pe pozitia 62, la 24 de ore, doua minute si 13 secunde in spatele lui Marc Coma.

Editia cu numarul 30 a Raliului Dakar s-a disputat in premiera in America de Sud.