McLaren a avut un an 2008 deosebit, pe langa titlul mondial cucerit la piloti team-ul patronat de Ron Dennis a devenit si cea mai populara echipa din Marele Circ, dupa cum reiese dintr-un studiu realizat de revista F1 Racing, informeaza paddocktalk. Principalul motiv al popularitatii tot mai mari de care se bucura anglo-germanii se numeste Lewis Hamilton, pilot apreciat in toate colturile lumii.

La studiu au raspuns 70.000 de oameni din 160 de tari, McLaren intrunind 29% dintre voturi, in crestere fata de 2007, atunci cand au avut 21%.

Pe pozitia secunda se situeaza Scuderia Ferrari, cu 28% din numarul total de voturi, in scadere fata de anul trecut, atunci cand peninsularii au avut 30%. Pe urmatoarele locuri se afla Williams si Renault, fiecare cu cate 6%.

68% dintre cei chestionati on-line au declarat ca urmaresc Grand Prix-urile din Formula 1 de cel putin 10 ani.

"Lewis este intr-adevar un sportiv intr-o crestere evidenta de popularitate, fiind, printre altele, cel mai tanar castigator al titlului mondial. Cu toate acestea, acest rezultat este in egala masura al tuturor celor care muncesc la Woking, Brixworth si Stuttgart", a precizat Martin Whitmarsh, directorul executiv al celor de la McLaren.