Organizatorii Raliului Dakar 2009 au anuntat ca motociclistul francez Pascal Terry a fost gasit mort dupa ce disparuse in cursul zilei de duminica. In varsta de 49 de ani, Terry a fost descoperit in noaptea de marti spre miercuri, fiind prima victima a acestei editii a competitiei.

Rutierul a disparut pe durata celei de-a doua etape, intre Santa Rosa si Puerto Madryn ( in Argentina), aceasta fiind gasit intr-o zona cu vegetatie densa, lucru care a ingreunat accesul cautatorilor.

Pascal se afla la mai multi metri de propria motocicleta, avand casca data jos. Demn de mentionat este faptul ca pilotul avea la dispozitie mancare si apa. Politia a deschis o ancheta pentru a determina cauzele decesului.

"Pilotul se afla intr-o zona greu accesibila, cu vegetatie foarte densa, la aproximativ 50 de metri de motocicleta sa. Avea casca scoasa si se retrasese la umbra, dispunand de hrana si apa, gasite langa el”, au precizat reprezentanti ai politiei.

"A fost o problema de comunicare cu el la un moment dat. Nimeni nu-si explica ceea ce s-a intamplat. Din cauza zonei unde se afla nu a putut fi gasit cu ajutorul sistemului GPS", a declarat Etienne Lavigne, directorul Raliului Dakar.