Pregatirile pentru noul sezon din Marele Circ sunt in linie dreapta, majoritatea echipelor angrenate in Formula 1 urmand sa prezinte noile monoposturi in saptamanile urmatoare. Cei mai grabiti sunt italienii de la Ferrari, Scuderia urmand sa prezinte modelul F2009 in data de 12 ianuarie. Singurele care nu au precizat nimic sunt Honda (asteapta sa fie cumparata) si Force India.

12 ianuarie Ferrari

Italienii isi vor prezenta noul monopost la Fiorano, in data de 12 ianuarie, desi initial se vorbise de data de 15 ianuarie. Evenimentul va avea loc pe circuitul din localitate, Felipe Massa urmand sa faca primele teste cu noua masina.

15 ianuarie Toyota

Ramasi in Formula 1 desi toata lumea ii vedea retrasi, japonezii de la Toyota isi vor prezenta masina cu care vor ataca sezonul 2009 (TF109) in data de 15 ianuarie, pentru ca testele propriu-zise sa inceapa cinci zile mai tarziu, la Algarve Motor Park, in Portugalia.

16 ianuarie McLaren Mercedes

McLaren Mercedes va arata lumii noua masina in data de 16 ianuarie, la baza de la Woking. Monopostul MP4-24 a fost creat pentru a cuceri totul in noul sezon, titlul atat la constructori cat si la piloti.

19 ianuarie Williams si Renault

In ziua de 19 ianuarie vom avea parte de doua lansari, echipele Renault si Williams urmand sa isi prezinte noile masini. Francezii au declarat in mai multe randuri ca au imbunatatit serios calitatile bolidului, obiectivul pentru 2009 fiind titlul mondial cu spaniolul Fernando Alonso. De cealalta parte, Williams isi doreste o clasare constanta in vecinatatea podiumului. Cele doua team-uri isi vor prezenta monoposturile in Portugalia.

20 ianuarie BMW Sauber

Nemtii de la BMW isi doresc sa intre serios in lupta pentru titlul de campioana cu ajutorul noului monopost care va fi prezentat pe 20 ianuarie la Valencia. Cu Robert Kubica drept pilot principal, BMW-ul vrea sa le ajunga din urma pe McLaren si Ferrari, marile favorite din F1.

9 februarie Red Bull

Echipa patronata de Dietrich Mateschitz a confirmat ca RB5, noul monopost pentru 2009, va fi vazut pentru prima data in ziua de 9 februarie, desi initial lansarea fusese prevazuta in martie. Oficialii celor de la Red Bull au precizat ca au ales sa prezinte atat de tarziu masina tocmai pentru a castiga timp pentru teste suplimentare.

Dupa 10 februarie Toro Rosso

Reprezentantii celor de la Toro Rosso nu au putut oferi o data sigura pentru lansarea monopostului pentru sezonul 2009, acestia multumindu-se sa afirme ca totul se va intampla undeva dupa 10 februarie.

Honda si Force India, situatii mai mult decat neclare

Singurele echipe care nu au prezentat niciun fel de informatie in legatura cu prezentarea noului monopost sunt Honda (care inca mai asteapta sa fie cumparata de cineva) si Force India.

Prima etapa a sezonului 2009 din Formula 1 va avea loc in Australia, la Melbourne Park, in data de 29 martie.