Giancarlo Minardi, intemeietorul fostei echipe de Formula 1 Minardi si una dintre figurile cunoscute din Marele Circ, vorbeste despre viitorul Grand Prix-urilor, fiind de parere ca odata cu trecerea la Ferrari in 2011, spaniolul Fernando Alonso il va invinge fara mari probleme pe britanicul Lewis Hamilton, actualul campion en-titre din Formula 1.

"L-am urmarit in mai multe curse si in ultimele sezoane. Este cu adevarat un mare pilot, cu calitati deosebite. Nu am niciun dubiu ca nu va deveni unul dintre cei mai buni piloti Ferrari. Am o presimtire ca in momentul in care va avea o masina cel putin egala cu Hamilton il va invinge fara probleme", a precizat Giancarlo Minardi.

"Aducerea lui Alonso la Ferrari este ca o revenire a lui Michael Schumacher pe circuit", a declarat Gabriele Tredozi, fost director tehnic la Minardi si Toro Rosso, despre mult discutata trecere a ibericului la Scuderia italiana.

"Mecanicii intuiesc intotdeauna cine este cel mai bun pilot, iar din punctul meu de vedere nu este niciun dubiu, acesta este Fernando Alonso. Il vad mai puternic chiar decat Lewis Hamilton", a completat Cesare Fiorio, fost director tehnic la Ferrari, despre inrolarea lui Alonso in cadrul echipei cu sediul la Maranello.

Fernando Alonso a cucerit titlul mondial in anii 2005 si 2006, acestea fiind si ultimele sezoane in F1 ale germanului Michael Schumacher, castigator de sapte ori in Marele Circ.