Fernando Alonso va concura pentru Ferrari din sezonul 2011 al Formulei 1. Informatia a fost facuta publica de italienii de la Gazzetta dello Sport, conform acestora existand deja o intelegere secreta intre iberic si Scuderie.

Alonso a semnat pentru o perioada de patru ani cu Ferrari, pentru sezoanele cuprinse intre 2011 si 2014, angajamentul avand mai multe clauze.

Una dintre ele ar fi aceea conform careia Fernando ar putea veni la Maranello cu un an mai repede de 2011, daca finlandezul Kimi Raikkonen se va retrage din Marele Circ la finalul sezonului viitor, sau va avea rezultate nesafisfacatoare.

In varsta de 27 de ani, Fernando Alonso are marele merit de a fi reusit sa iasa campion al lumii in anii 2005 si 2006 cu un monopost Renault mai slab cotat la care a lucrat cu mecanicii echipei.

"Avem doi piloti de certa valoare in acest moment, Massa si Raikkonen, care mai au contracte pe urmatorii doi ani. Alonso este un mare campion, iar viata este lunga. El este inca tanar...", a declarat Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari.

In afara de Renault, Fernando Alonso a evoluat un an de zile si pentru marele rival al celor de la Ferrari, McLaren Mercedes, dar relatia tensionata pe care a avut-o cu Lewis Hamilton l-a indepartat de la echipa condusa de Ron Dennis.