PSA, compania franceza care detine grupul Peugeot - Citroen, a inaintat o oferta japonezilor de la Honda pentru a prelua locul ramas vacant dupa retragerea niponilor din Marele Circ, informeaza jurnalistii spanioli de la AS.

Francezii de la Peugeot - Citroen au devenit interesati de o participare in Formula 1 dupa ce cheltuielile de participare au fost reduse considerabil in ultima perioada printr-o serie de masuri (introducerea motorului unic, reducerea numarului de km din teste, forma simplificata a monoposturilor - reduceri importante de cheltuieli la nivel de aerodinamica).

Pilotii doriti de noua echipa sunt Jenson Button, cel care are cateva sezoane bune in spate alaturi de Honda, si Sebastian Bourdais, aflat in ultimul an de contract cu Toro Rosso.

"Noua masina este aproape terminata. Am muncit mult pentru a imbunatati performantele si consider ca este un monopost competitiv. Sper ca cineva sa vina cu o propunere pentru ca aventura noastra in Formula 1 sa continue", a declarat pilotul britanic Jenson Button.

Urmatoarea perioada va fi decisiva pentru negocierile dintre cele doua parti, iar daca se va ajunge la o intelegere, din sezonul viitor vom avea o noua echipa in Marele Circ: Peugeot - Citroen.