Presedintele FIA, Max Mosley vine cu noi propuneri pentru reducerea costurilor in Formula 1. Tinta o reprezinta salariile prea mari ale pilotilor. Mosley mai are o serie de propuneri pentru reducerea costurilor, pe care le va prezenta in 12 decembrie, la intrunirea Consiliului FIA.

"Pilotii trebuie sa renunte la o parte din salariu. Intotdeauna va fi mai bine sa platesti un pilot cu un milion, in loc de 20, si sa nu dai afara 500 de angajati", a declarat Mosley, potrivit Marca.

Citeste si alte titluri din F1:

Honda isi vinde echipa pentru mai putin de un dolar

McLaren Mercedes isi reduce bugetul cu 50%

Honda se retrage din Formula 1

Salariile pilotilor, in acest moment, sunt mici, daca ne raportam la castigurile pe care le genereaza Formula 1. Potrivit aceleiasi publicatii, Lewis Hamilton castiga la inceputul anului 5 milioane de dolari, iar la sfasitul anului a ajuns la 25 de milioane de dolari. Dar, pe langa salariul din F1, britanicul face bani si din publicitate, fiind imaginea Pepsi si Reebok. In 2009, venitul campionului mondial ar putea ajunge la peste 100 milioane de dolari. In concluzie, o reducere a salariului nu l-ar afecta prea mult.