McLaren Mercedes are in plan reducerea costurilor la jumatate, in urmatorii doi ani. Norbert Haug, unul dintre asociatii actionari la McLaren a declarat ca deocamdata echipa lui Lewis Hamilton nu e atinsa de criza, dar trebuie gasite metode de a reduce costurile, pentru a nu avea aceeasi soarta ca Honda.

"Toate echipele din Formula 1 muncesc din greu pentru a gasi metode de a reduce costurile. In urmatorii doi ani trebuie sa ajungem cu reducerile macar la 50%", a declarat Norbert Haug, presedintele Mercedes Motorsport, asociat actionar la McLaren si furnizorul motoarelor Scuderiei britanice.

Citeste si alte titluri din Formula 1:

Kovalainen se plange de strategia McLaren

Max Mosley accelereaza negocierile cu producatorii motorului unic

Honda se retrage din Formula 1

Criza financiara nu a atins McLaren Mercedes pentru ca a avut o strategie diferita de Honda. "Participarea noastra la Formula 1 este construita pe baze solide si este, in mare parte, datorata sponsorilor nostri", a mentionat germanul, potrivit publicatiei As. McLaren a investit anul acesta peste 316 milioane de euro, 60% din suma fiind acoperita de sponsori. Este un caz foarte diferit de Honda, care nu a avut un sponsor notabil, dar a cheltuit 300 de milioane de euro.

"Mercedes Benz evalueaza relatia cost-eficacitate, impactul asupra mass-media, dar si a publicului. Valoarea generata de castigarea titlului mondial de catre Lewis Hamilton a fost mult mai mare decat investitia noastra financiara", a declarat Haug, dezvaluind formula aplicata de compania sa pentru a face rentabila investitia in F1.

Haug a spus ca militeaza de peste cinci ani pentru reducerea costurilor in F1: "Retragerea Hondei este foarte trista. Demonstreaza importanta reducerii costurilor, o masura pe care o aparam de mai bine de cinci ani si care s-a realizat intr-o masura foarte mica".