Rubens Barrichello a vorbit intr-o emisiune televizata despre celebra cursa de Grand Prix Austria din 2002. Brazilianul a declarat ca fosta sa echipa l-a amenintat cu rezilierea contractului daca nu se lasa depasit de Schumacher. "Publicul nu stie nici macar jumatate din ceea ce am vazut la Ferrari. Poate intr-o zi vor putea citi adevarul intr-o carte", a declarat Barrichello.

In cursa din Austria, Barrichello a plecat din pole position si, cu opt ture inaintea finalului, era in fata germanului. "Cu opt ture inaintea finalului au inceput discutiile. Mi-au spus sa-l las pe Schumacher sa treaca. Pe masura ce treceau turele, intensitatea discutiilor crestea. De ce l-am lasat sa ma depaseasca abia in ultima curba? Am ajuns la penultima curba decis sa nu-l las sa ma depaseasca. Dar mi-au spus ca-mi vor rezilia contractul daca nu-l las sa treaca. Si asta a fost un ordin pentru mine: e mai bine sa ridici piciorul de pe acceleratie, altfel ajungi sa te trimita acasa".

Brazilianul a mai declarat ca Schumacher nu era strain de actiunile echipei Ferrari: "Am vrut sa stiu daca Schumacher stie ce se intampla, pentru ca nu mi se parea corect sa-l las in fata tuturor. Mi-au spus ca nu era decizia lui. Dar acasa am documente cu toate dovezile care demonstreaza ca el era constient de tot ceea ce se intampla".

"Trecerea timpului va decide daca este adevarat", a spus Luca Colajanni, purtatorul de cuvant al echipei Ferrari, pentru agentia de stiri Dire.

La ceremonia de premiere din Austria, Schumacher a insistat ca brazilianul sa stea pe prima pozitie a podiumului. Federatia Internationala de automobilism i-a amendat atunci pe Schumacher, Barrichello si Ferrari cu un milion de dolari pentru ca nu au respectat regulile ceremoniei de premiere.