Dupa ce a devenit anul acesta cel mai titrat pilot din WRC, Sebastien Loeb se gandeste deja la retragere. Contractul cu Citroen Sports se termina in 2009, iar pilotul francez e deja cu gandul la alte curse. Anul acesta isi incearca norocul la Formula 1. "Este prima data cand ma voi afla in mijlocul tuturor pilotilor de F1, pentru testele oficiale. Sper sa nu ma fac de ras", a declarat Loeb pentru presa franceza.

Pe 17 noiembrie, la Silverstone, Loeb va testa un Red Bull RB4, pentru ca mai apoi sa participe la testele oficiale a Formulei 1, de la Barcelona. Nu e prima data, insa, pentru francez cand se urca la bordul unei masini de F1. Loeb a facut teste cu Renault, in iarna trecuta.

Francezul nu si-a ascuns niciodata dorinta de a-si exporta talentul si pe alte terenuri de joc. F1, competitia la care viseaza toti pilotii, il atrage foarte mult. Insa, avand in vedere varsta pilotului (34 de ani), visul lui de a reusi in aceasta competitie aceleasi performante ca in WRC pare iluzoriu.

"Rationamentul meu este simplu. Avem deja cinci titluri, de ce nu sase in 2009 si, imediat, se pot face sapte", a declarat patronul Citroen Sports, Olivier Quesnel, care spera sa-l convinga pe Loeb sa semneze in continuare pentru echipa sa.

Sebastien Loeb are o singura pasiune si indemanare: "Problema mea e ca nu stiu sa fac nimic altceva in afara de a conduce. In conditiile astea, chiar daca ma voi retrage de la raliu, nu voi putea sa ma opresc din asta. Sa pilotez este pasiunea mea".