Pilotul francez Sebastian Loeb a terminat pe pozitia a treia Raliul Japoniei, a-14-a etapa din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), lucru care i-a asigurat si matematic castigarea celui de-al cincilea titlu mondial consecutiv, un record absolut in domeniu. Vechea performanta ii apartinea lui Tommi Makinen, cel care cucerise patru titluri la rand intre anii 1996 si 1999.

"Este incredibil ceea ce se intampla, nu-mi vine sa cred. Am avut o cursa deosebit de epuizanta. Este un moment magic pentru mine, totul este perfect", a declarat Loeb dupa ce si-a asigurat matematic cel de-al cincilea titlul mondial la raliuri.

Loeb a fost depasit in Tara Soarelui Rasare de finlandezii Mirkko Hirvonen si Jari Matti Latvala, dar cu toate acestea si-a trecut in palmares al cincilea succes mondial, lucru unic in istoria de 35 de ani a WRC-ului.

In varsta de 34 de ani, Sebastian a triumfat in zece raliuri din actuala stagiune, avand 10 puncte avans fata de Hirvonen cu numai o etapa inainte de finalul sezonului competitional.

Sebastien Loeb si coechipierul monegasc Daniel Elena au obtinut victorii in Monte Carlo, Mexic, Argentina, Sardinia, Grecia, Finlanda, Germania, Noua Zeelanda, Catalunya si Corsica.