Viitorul francezului Sebastien Bourdais in Formula 1 e din ce in ce mai incert. Aflat pe locul 17, cu patru puncte, francezul vrea sa produca surpriza la Interlagos, pentru a-si convinge echipa sa-l pastreze. Insa, Toro Rosso are deja un nou favorit: nepotul lui Ayrton Senna, caruia i-au oferit deja un contract de 14 milioane de dolari.

Vice-campion mondial la GP2, Bruno Senna se afla zilele acestea la Interlagos, pentru a urmari ultima cursa din acest sezon de Formula 1. Brazilianul a spus ca va anunta saptamana viitoare pentru ce echipa va concura in 2009: "Vorbim cu anumite persoane, dar toti se vor decide la sfarsitul campionatului pentru ca au contracte de respectat. Nu pot sa faca nimic inainte. Nu e niciun secret ca am vorbit cu Honda si Toro Rosso. Dar am discutat si cu alte echipe. Pentru moment, nu am semnat nimic. Saptamana viitoare e momentul ideal pentru a face un anunt in vederea testelor private din noiembrie si sper sa se intample mai devreme decat mai tarziu", anunta agentia braziliana Folha.

Sebastien Bourdais recunoaste ca 2008 nu a fost un an excelent pentru el si spera ca cei de la Toro Rosso sa se razgandeasca in privinta viitorului lui: "Ultima impresie conteaza intotdeauna si daca cei de la Toro Rosso nu sunt siguri ce vor sa faca, in aceasta ultima cursa ii pot face sa se decida. Sper sa mi se mai acorde o a doua sansa".

Sebastian Vettel pleaca la Red Bull iar Toro Rosso are patru variante pentru 2009. Echipa austriaca i-a testat de curand pe japonezul Takuma Sato si pe tanarul elvetian Sebastien Buemi si i-a propus un contract lui Senna. Bourdais sta inca sub semnul intrebarii. Sunt patru candidati pe doua locuri. Si din pacate pentru francez, criteriile de departajare nu sunt doar sportive. Venirea lui Senna ar fi benefica pentru echipa deoarece aduce doi sponsori puternici.

S-a zvonit ca Sebastien Bourdais ar putea ajunge la Renault, dar Flavio Briatore a replicat ca francezul de 25 de ani este prea batran.