Runda de probe libere dinaintea ultimei curse de la Interlagos a aratat un F2008 in forma maxima si un McLaren aflat in dificultate. Amenintarea ploii si vantul l-au pus in dificultate pe liderul clasamentului general al Formulei 1. Hamilton a terminat pe locul noua sesiunea de antrenamente de vineri dupa-amiaza, iar Massa pe doi, dupa Alonso. Dar cei doi rivali la titlu raman optimisti.

Lewis Hamilton a intampinat probleme la bordul masinii sale in runda de antrenamente de dupa-amiaza: "Sunt sigur ca avem un echipament bun. Dimineata masina era foarte rapida, in ciuda faptului ca vremea rece facea pista alunecoasa. Dupa-amiaza insa am fost concentrat pe ritmul cursei, dar am fost deranjat de vantul care-si schimba tot timpul directia. Cred ca modificarile pe care le-am facut ne vor pune intr-o situatie buna la calificari".

Felipe Massa e concentrat asupra propriei evolutii si nu crede ca Hamilton va avea aceeasi prestatie si in cursa de duminica: "E doar vineri, dar, dintre toate zilele de vineri, aceasta e cea mai buna. In sensul ca am lucrat foarte bine, masina are un echilibru excelent. Hamilton nervos? Antrenamentele de vineri nu dau puncte. Repet: sunt multumit de felul in care am lucrat noi".

Kimi Raikkonen a afirmat ca Massa nu simte o presiune in plus fata de celelalte curse ale sezonului: "Se pare ca totul e ok pentru noi, dar trebuie sa vedem ce se intampla in calificari. Noi vom incerca sa ne atingem obiectivele. Daca am vorbit cu Massa? Este la fel ca in celelalte curse".

Managerul echipei Ferrari, Luca Baldisserri, stie ca vremea poate face diferenta in ultima cursa a sezonului: "Performanta de azi a fost putin conditionata de ploaie. Trebuie sa fim precauti. E important sa facem o cursa buna si sa-i cream conditii lui Felipe pentru a castiga. Duminica e riscul sa apara furtuni si trebuie sa fim atenti. Hamilton preocupat? Trebuie sa fie, poate pierde tot".