Oficialii Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) au emis un comunicat de presa in care precizeaza ca echipa Ferrari a fost dezinformata in legatura cu impunerea motoarelor unice in F1 incepand cu sezonul 2010, aceasta idee fiind doar una dintr-o serie de trei propuneri care au ca principal scop reducerea drastica a cheltuielilor din Marele Circ, informeaza Gazzetta dello Sport.

"Se pare ca echipa Ferrari a fost dezinformata in legatura cu aceasta situatie. FIA a oferit echipelor trei optiuni, iar doar una dintre ele era legata de un anume motor standard, in timp ce alta prevedea ca producatorii sa livreze anumite ansambluri echipelor independente pentru sume de pana la cinci milioane de euro pe fiecare sezon", se spune intr-un comunicat al FIA.

Scuderia cu sediul la Maranello precizase, luni, ca se gandeste sa se retraga din F1 daca FIA va adopta standardizarea motoarelor in Marele Circ.

"Echipele trebuie sa se gandeasca bine la masurile pe care le vom lua pentru reducerea costurilor. Daca acest lucru nu se va intampla, FIA va face tot ce este necesar pentru a pastra credibilitatea campionatului mondial, atat in cazul pilotilor, cat si in clasamentul constructorilor", se mai precizeaza in comunicatul FIA.

John Howett, presedintele echipei de F1 Toyota, a precizat ca nici constructorul nipon nu este de acord cu o eventuala standardizare a motoarelor in Formula 1.