Astazi, la Maranelo, Consiliul de Administratie al lui Ferrari a dezbatut in cadrul unei sedinte ce hotarare vor lua in cazul in care FIA va decide impunerea motorului unic pentru toate monoposturile incepand din 2010. Consiliul a emis si un comunicat in care a anuntat ca Ferrari ia in calcul sa se retraga din Formula 1 in acest caz.

Cei de la Ferrari nu contesta faptul ca in Formula 1 trebuie sa se reduca niste costuri de productie, insa isi exprima ingrijorarea in privinta rentabilitatii acestui proiect, pentru ca va ucide spiritul competitiei si al inovatiei tehnologice care anima Formula 1. "Consiliul de Administratie Ferrari isi exprima preocuparea in ce priveste proiectele de egalizare sau standardizare al motoarelor, proiecte ce ar priva Formula 1 de principala sa ratiune de a fi, bazata pe concurenta si dezvoltare tehnologica. CA si-a rezervat dreptul sa regandeasca oportunitatea de a ramane in aceasta competitie".

Max Mosley s-a gandit ca trebuie sa reduca drastic costurile echipelor din Formula 1 si vrea sa dea o sansa tuturor. Astfel, presedintele FIA a anuntat ca vrea sa revolutioneze regulamentul tehnic al F1, obligand echipele participante sa foloseasca acelasi tip de motor, acelasi tip de cutie de viteza si acelasi tip de suspensii.