Criza mondiala este resimtita din plin si in Marele Circ, acolo unde costurile totale de participare sunt imense. Max Mosley, presedintele Federatiei Internationale de Automobilism, sustine ca fara un plan rapid al reducerilor cheltuielilor mai multe echipe ar putea sa dispara din Formula 1 incepand cu anul 2010.

"Este deja evident ca Formula 1 nu mai poate rezista mult, mai ales acum cu aceasta criza economica. Unele dintre echipele de pluton spera sa obtina aproximativ 40 de milioane de euro, ceea ce pentru F1 este mai mult decat putin, cheltuielile fiind de trei ori mai mari. Fara niste miliardari precum Dietrich Mateschitz sau Vijay Mallya multe team-uri nu ar supravietui", a declarat Mosley, citat de presa britanica.

Oficialul FIA a precizat ca trei echipe ar putea sa dispara din anul 2010 (fara sa precizeze care ar fi acestea), Marele Circ urmand sa alinieze numai 14 monoposturi pe viitor.

Una dintre posibilele solutii pentru rezolvarea problemelor financiare ar putea fi reducerea costurilor pentru cutiile de viteze si motoare, cele care costa aproximativ 30 de milioane de euro pe an pentru fiecare echipa implicata in Formula 1.