Spaniolul Fernando Alonso (Renault) a castigat in Singapore primul Mare Premiu disputat in nocturna. Britanicul Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) a sosit al treilea, insa si-a marit avansul in clasamentul general fata de Felipe Massa (Ferrari), clasat al 13-lea: Hamilton are acum 7 puncte in fata lui Massa, cu trei curse inainte de finalul sezonului.

"Sunt extrem de fericit, am avut un week-end fantastic! Am nevoie de cateva zile pentru a realiza ca am castigat cu adevarat aici!", a spus Alonso dupa cursa.

Alonso a realizat o cursa remarcabila, una dintre cele mai mari ale carierei sale; succesul sau fusese anuntat de performanta din prima zi a antrenamentelor, pe care o dominase. In calificari insa, din cauza unei probleme tehnice, nu a reusit sa obtina o pozitie foarte buna pe grila de start. La inceputul sezonului, Alonso era sceptic ca masina sa Renault ar putea sa il conduca spre vreun titlu, ceea ce face cu atat mai pretios succesul din Singapore.

Felipe Massa, posesorul celei mai bune pozitii pe grila de start, a fost victima unui incident la stand: dupa ce a realimentat, a incercat sa plece repede, insa cordonul de alimentare nu s-a desprins de monopost. In haosul creat la standurile Ferrari, Massa a pierdut tot avantajul din cursa (ocupa prima pozitie) si a incheiat pe 13! In aceste conditii, Hamilton (locul 3) este marele castigator din Singapore, fiindca a marit la 7 puncte avansul fata de brazilian.

Incidentul lui Massa la boxele Ferrari

Clasament GP Singapore

1. Alonso

2. Rosberg (Williams Toyota)

3. Hamilton

4. Glock (Toyota)

5. Vettel (Toro Rosso)

6. Heidfeld (BMW)

...

13. Massa

Clasament general piloti:

1. Hamilton 84

2. Massa 77p

3. Kubica 64

Clasament constructori:

1. McLaren 135

2. Ferrari 134

3. BMW 120