Calificari "incinse" inaintea Marelui Premiu din Singapore (programat duminica, ora 15:00, TVR1): brazilianul Felipe Massa a facut un ultim tur senzational si a reusit sa obtina un pole position ce parea sa nu ii mai scape britanicului Lewis Hamilton. Cei doi sunt in lupta directa pentru titlul mondial: inaintea cursei din Singapore, Hamilton mai are un punct avans.

"Masina a fost perfecta. M-am simtit extraordinar in momentul in care am vazut ca am putut scoate tot ce e mai bun in chiar ultimul tur", spune Massa (Ferrari).

Hamilton avusese probleme inca din a doua faza a calificarilor: a ratat primul tur, iar de la realimentare a fost deranjat de pilotii intarziati. Britanicul s-a "scos" in cele din urma, reusind sa intre in Q3. "A fost neobisnuit, nu am mai condus niciodata la ora 23:00! Nu am facut un ultim tur perfect, stiu ca Felipe Massa l-a reusit. Dar nu sunt nelinistit, am incredere ca vom avea o strategie buna", spune Hamilton.

Marele perdant al zilei a fost Fernando Alonso - dupa ce dominase prima zi de incercari, spaniolul a fost "invins" de o problema mecanica si va pleca de pe pozitia 15.

Grila de start Singapore

1. Massa (Ferrari)

2. Hamilton (McLaren Mercedes)

3. Raikkonen (Ferrari)

4. Kubica (BMW)

5. Kovalainen (McLaren Mercedes)

6. Vettel (Toro Rosso) etc.

Clasament general piloti inaintea GP Singapore

1. Hamilton 78

2. Massa 77

3. Kubica 64

Clasament general constructori

1. Ferrari 134

2. McLaren Mercedes 129

3. BMW 117.