Japonia e gata sa-l incoroneze pentru a cincea oara pe campionul mondial de MotoGP, Valentino Rossi. Un singur punct il desparte de noul titlu: "In sfarsit avem la dispozitie un punct de meci. In 2005 eram in aceeasi situatie, dar am cazut si a trebuit sa astept GP-ul din Malaezia pentru a exulta, in timp ce anul trecut am pierdut titlul in Japonia", a declarat italianul in timpul conferintei de presa dinainte de Grand Prix-ul A-Style din Japonia, de duminica.

Emotiile sunt duble pentru Rossi: e prima data cand concureaza pe circuitul de la Motegi cu pneurile de la Bridgestone. Pilotul de la Fiat Yamaha si-a schimbat, la inceputul sezonului, cauciucurile de la Michelin. "Ramane de vazut care va fi diferenta de performanta dintre Bridgestone si Michelin. Circuitul a fost unul excelent pentru Bridgestone in trecut, dar in 2007, eu si Pedrosa am fost putin mai rapizi decat pilotii Bridgestone", a afirmat Valentino. Spaniolul Dani Pedrosa a facut recent si el trecerea catre Bridgestone. Ceea ce l-a uimit pe fostul campion MotoGP, Max Biaggi: "In 2006 era totul pregatit: o Kawasaki si un sponsor, Camel. Dar Bridgestone nu putea sa mai faca pneuri pentru inca o motocicleta. O gluma. Pedrosa si-a schimbat pneurile in cursul campionatului si nimeni n-a zis nimic".

Valentino vrea sa invinga mai ales pentru ca in Japonia se va da derby-ul dintre cele 2 firme nipone: Honda si Yamaha. "Vreau sa inving, mai ales pentru ca e important pentru echipa mea si va fi premiul perfect pentru toata munca pe care au depus-o". "Am fost pe multe podiumuri aici, dar nu am avut asa de multe victorii. Anul trecut am fost ghinionist, pentru ca pe uscat am fost rapid, dar am avut probleme cand a plouat mult duminica. Vom vedea", a precizat Doctorul.