Lewis Hamilton nu a reusit sa convinga Curtea de Apel a Federatiei Internationale de Automobilism sa-i anuleze penalizarea de 25 de secunde. Dupa audierile de marti, de la Paris, s-a decis ca anularea penalizarii este inadmisibila.

"Probabil oamenii se asteapta sa fiu deprimat in urma recursului, dar nu sunt. Sunt dezamagit, da, dar nu deprimat. Tot ceea ce vreau sa fac acum este sa las problema asta in spate si sa continui cu ceea ce fac pilotii mai bine: sa concureze", a declarat Hamilton dupa aflarea verdictului.

"Nimeni nu vrea sa castige un Grand Prix in justitie, dar noi am simtit ca Lewis a castigat GP-ul din Belgia pe circuit, intr-un mod emotionant si impresionant", a spus dezamagit CEO-ul echipei McLaren.

Britanicul echipei McLaren-Mercedes va fi retrogradat pana pe pozitia a treia in cursa din Belgia, dupa Felipe Massa si Nick Heidfeld, ramanand insa liderul clasamentului general.

Penalizarea pilotului englez de patru puncte vine dupa ce a taiat o curba la Spa Francochamps, obtinand astfel un avantaj ilegal in fata celorlalti piloti aflati in cursa.