Britanicul Lewis Hamilton nu se impaca cu decizia FIA de a-l depuncta cu 25 de secunde, lucru care l-a facut sa termine pe trei MP al Belgiei dupa ce pe pista iesise primul, pilotul celor de la McLaren Mercedes explicand intr-un material publicat de The Sun ca nu considera ca a gresit cu ceva in duelul cu Kimi Raikkonen.

"Aceasta este o cursa de viteza, se intampla multe lucruri. Daca am fost penalizat inseamnca ca am gresit ceva, dar nu stiu ce. Am taiat sicana, dar dupa ce am vorbit in casca cu echipa tehnica l-am lasat pe Raikkonen sa treaca in fata. Nu stiu ce as fi putut sa fac mai mult de atat. Eram in plina accelerare si tocmai de accea nu am ramas prea mult in spatele lui Kimi", a precizat liderul campionatului mondial citat de The Sun.

De-a lungul participarii sale in Formula 1 (este la doar al doilea sezon) Lewis Hamilton a fost penalizat deja de cinci ori de catre FIA din diverse motive de indisciplina.

Federatia Internationala de Automobilism a precizat ca este destul de greu sa revina asupra deciziei, in timp ce echipa McLaren Mercedes ar putea sa renunte la apelul pe care vroia sa-l faca, totul hotarandu-se in cursul zilei de marti.

Cu cinci etape inainte de finalul sezonului lupta pentru titlul mondial se da intre britanicul Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) si brazilianul Felipe Massa (Ferrari), cei care sunt despartiti de numai doua puncte in ierarhia pilotilor.