Dupa esecul din Ungaria, brazilianul Felipe Massa si-a luat, sambata, revansa, realizand cel mai bun timp in sesiunea de calificari de la Valencia, in defavoarea pilotilor Lewis Hamilton si Robert Kubica. Cu 1:38.989, Ferrari va pleca duminica cu prima sansa la o victorie pe cel de-al doilea circuit stradal din calendarul Formulei 1, ce gazduieste pentru prima data Marele Premiu al Europei in acest week-end.

Massa si-a surclasat si coechipierul, finlandezul Kimi Raikkonen, care va lua startul din pozitia a patra, dupa ce in cea de-a doua sesiune de antrenamente libere reusise cel mai bun timp.

De pe linia a treia vor lua startul castigatorul etapei precedente, Heikki Kovalainen si Sebastian Vettel, ce reusise cel de-al doilea timp in Q1. Ei sunt urmati de italianul Jarno Trullim, care a reusit pentru Toyota pozitia a saptea, Nick Heidfeld, Nico Rosberg si Sebastien Bourdais, care incheie lista pilotilor ce au reusit sa treaca cu bine de toate cele trei sesiuni de calificari.

Nu la fel de norocos a fost si eroul local, Fernando Alonso, care si-a dezamagit fanii fiind eliminat in Q2 alaturi de coechipierul sau, Nelsinho Piquet, si de Kazuki Nakajimam, Timo Glock si Mark Webber. Cei doi piloti de la Honda si Force India, alaturi de veteranul Formule 1, David Coulthard.

In ciuda faptului ca se alearga pentru prima data la Valencia, pe un circuit pe cat de nou pe atat de necunoscut pilotilor, nici in cele trei sesiuni de antrenamente libere si nici in calificari nu s-au inregistrat incidente semnificative.

In tribune sunt asteptati duminica peste 100.000 de spectatori, ce vor fi martorii primelor recorduri inregistrate la Valencia, pe un circuit care se vrea a fi mai apropiat de Monza decat de Monte Carlo, in ciuda faptului ca este circuit stradal. Si asta pentru ca ofera multe posibilitati de depasire si pilotii pot atinge viteza de 300 km/h.

Valencia Street Circuit se intinde pe 5.473 km, are 25 de viraje, si este recunoscut ca cel mai sigur circuit din Formula 1.

Marele Premiu al Europei se va desfasura, duminica, de la ora 15.00, la Valencia.