Michael Schumacher, septuplul campion mondial din Formula 1, a fost ales in fruntea Fondului de Dezvoltare pentru securitatea din automobilism, printre altele fostul pilot urmand sa se ocupe si de cheltuirea in acest scop a banilor platiti de cei de la McLaren sezonul trecut, 63.4 milioane de euro, ca urmare a scandalului de spionaj.

"Sunt mandru ca pot contribui la viitorul dezvoltarilor in domeniul securitatii in sportul cu automobil din intreaga lume. Banii disponibili prin acest nou fond vor ajuta mult securitatea", a precizat Schumacher.

Pe langa consistenta suma primita de la echipa patronata de Ron Dennis, FIA (Federatia Internationala de Automobilism) a alocat 38 de milioane de euro pentru un program scolar destinat tinerilor piloti din intreaga lume precum si un pentru un program oficial de antrenament si aptitudini de securitate.

Pe langa Schumacher, din acest Fond prezidat de fostul pilot al celor de la Ferrari vor mai face parte presedintele FIA, Max Mosley, presedintele Comitetului de competitii automobilistice din SUA, Nick Craw, Jean Todt, actualmente numai membru FIA, si vicepresedintele celor de la Mercedes-Benz Motorsport, Norbert Haug, informeaza Mediafax.