Spaniolul Carlos Sainz a cucerit in extremis Raliul Europei Centrale, dupa o ultima zi fantastica in care a reusit sa recupereze distanta care il separa de Stephane Peterhansel, cel care a dominat competitia in marea majoritate a timpului.

Peterhansel avea 18 secunde avans inainte de ultima zi de concurs, dar francezul a facut o eroare de navigatie la inceputul primei etape speciale, pierzand aproape un minut, si "Regele Dakarului" a trebuit sa se multumeasca doar cu pozitia secunda.

Sainz si-a condus prudent Volkswagen-ul de-a lungul ultimei runde disputate intre Veszprem si Balaton, si si-a asigurat titlul in prima editie a Raliului Europei Centrale, competitie infiintata pentru a inlocui Raliul Dakar, anulat in acest an din cauza problemelor organizatorice.

Pozitia a treia la clasa auto a fost obtinuta de germanul Dieter Depping, tot de la Volkswagen, care a castigat duelul cu coechipierul lui Peterhansel de la Mitsubishi, franceul Luc Alphand.

La clasa moto, castigator a fost francezul David Casteu, care a castigat si in ultima zi duelul cu principalul sau rival, chilianul Francisco Lopez. Cyril Despres a avut probleme si in ultima runda, si castigatorul Dakarului din 2007 a incheiat concursul maghiaro-roman doar pe locul cinci.

Olandezul Hans Stacey si-a confirmat statului de favorit si a invins in concursul camioanelor. El a avut un avans de peste 33 de minute fata de al doilea clasat in ierarhia generala, Wulfert Van Ginkel.