Max Mosley, presedintele Federatiei Internationale de automobilism, a confirmat ca nu va fi prezent in Bahrein, acolo unde se desfasoara Marele Premiu de Formula 1, a treia etapa a campionatului mondial.

Mosley devenise o prezenta indezirabila, dupa implicarea intr-un scandal de proportii: duminica, publicatia britanica News of The World a difuzat imagini cu Mosley inregistrat in timpul unei orgii cu tema nazista. Scandalul a fost amplificat de faptul ca tatal lui Mosley a fost un simpatizant al lui Hitler, amanunt care a "explodat" in momentul aparitiei inregistrarii din News of The World.

De altfel, in cursul zilei de joi, Mercedes si BMW i-au solicitat lui Mosley, printr-un comunicat public, sa prezinte explicatii. Raspunsul lui Mosley a venit spre seara: "In curind voi prezenta explicatii tuturor echipelor din F1, dar si publicatiei respective". Aceasta ocazie va fi o adunare generala extraordinara a FIA, convocata pentru prima data disponibila.

Mosley a negat o data in plus ipoteza demisiei, declarind ca in aceste zile a primit sprijin moral din lumea sportului auto. Presa internationala noteaza ca acesti sustinatori sunt din ce in ce mai putini. Dupa cum la fel de putin convingatoare sunt si aparitiile sale publice, dupa scandal.