Max Mosley, presedintele Federatiei Internationale de Automobilism, a precizat ca nu intentioneaza sa demisioneze din fruntea forului automobilistic, in ciuda scandalului sexual in care a fost implicat, dar considera ca faptele sale ii produc o senzatie de rusine.

"Am primit multe mesaje de simpatie, provenind de la FIA şi din anturajul sportului automobilistic, care sugerau ca viata mea privata nu afecteaza munca si ca ar trebui sa contiuni pe acest post. Este un episod cel putin stanjenitor", a precizat Moxley.

Boss-ul FIA respinge insa cu tarie orice conotatie nazista a inregistrarilor publicate de News of The World, precizand ca intentioneaza sa actioneze in justitie respectiva publicatie, care a avut ca intentie un "atac personal deliberat", conform lui Mosley.

Pentru a fi evitate eventuale incidente, Bernie Ecclestone, patronul Marelui Circ, l-a sfatuit pe Max sa nu participe la Marele Premiu al Bahrainului, care va avea loc in aceasta saptamana.

Ales de membrii FIA, Moxley nu se afla sub directa influenta a echipelor angrenate in Formula 1, functia sa nefiind conditionata de opinia acestora.

Max Mosley este fiul lui Oswald Mosley, cel care este cunoscut drept fondatorul Uniunii Britanice a Fascistilor, la nunta acestuia, in anul 1936, participand chiar Adolf Hitler.