Gruparea Andretti Formula Racing este foarte aproape de a deveni a 11-a echipă de Formula 1, după ce Federația Internațională de Automobilism (FIA) a acceptat candidatura acesteia, informează AFP.

Formula 1Foto: LiveMedia / ddp USA / Profimedia

>> Formula 1 - Lewis Hamilton și motivul pentru care nu a semnat cu Ferrari

>> Apple vrea să se implice în Formula 1 - Mutare de două miliarde de dolari pe an

Andretti ar putea deveni a 11-a echipă de Formula 1

Echipa Andretti a fost singura dintre cele patru candidate care a fost admisă în etapa a doua a procesului de selecţie pentru a atinge etapa următoare, însă locul său pe grilă rămâne sub rezerva încheierii unui acord comercial cu Liberty Media, deţinătoarea drepturilor Formulei 1.

„Luăm act de concluziile FIA în legătură cu prima şi a doua fază a procesului lor, iar acum vom efectua propria noastră evaluare a solidităţii acestei candidaturi”, a precizat Formula 1 într-un comunicat.

FIA, organismul care supervizează sportul cu motor la nivel mondial, a lansat în ianuarie un proces care permite potenţialilor noi participanţi să se alăture campionatului începând din 2025 sau 2026.

Majoritatea echipelor existente s-au opus expansiunii, calendarul noului sezon urmând să cuprindă un număr record de 24 Mari Premii.

Candidatura echipei Andretti este condusă de Michael Andretti, fost pilot de Formula 1, şi fiul său Mario Andretti, campion mondial de Formula 1 în 1978.

Andretti Global şi-a relansat candidatura pentru intrarea în Formula 1 la începutul acestui an, anunţând un parteneriat cu General Motors pentru a furniza motoare Cadillac echipei propuse, scrie Agerpres.