Pilot de rezervă la Mercedes în Formula 1, Mick Schumacher ar putea renunța la „Marele Circ” la finalul acestui sezon, pentru a concura în Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Mick SchumacherFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mick Schumacher, ofertat de Alpine pentru a concura în Campionatul Mondial de Anduranță

Pilotul Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher, ar putea părăsi Formula 1 la finele sezonului 2023, conform revistei Motorsport, citată de DPA.

Mick Schumacher este tentat să se alăture programului sportiv Alpine pentru a concura în tradiţionala Cursă de 24 de ore de la Le Mans. Conducerea mărcii franceze i-a contactat deja pe Schumacher şi pe agentul său, iar în sezonul viitor sunt şanse ca pilotul german să concureze pentru Alpine în Campionatul Mondial de Anduranţă, scrie Agerpres.

Nici Schumacher şi nici anturajul său nu au confirmat însă această mutare, dar pentru sezonul 2024 de Formula 1 majoritatea locurilor de piloţi sunt deja stabilite şi sunt şanse minime de a prinde unul liber.

În prezent, Mick Schumacher este pilot de rezervă la Mercedes, după ce la finele anului 2022 contractul său cu echipa americană Haas nu a mai fost prelungit.

Piloţii oficiali ai lui Mercedes sunt britanicii Lewis Hamilton şi George Russell, ambii prelungindu-şi recent contractele cu echipa germană.