Sergio Perez este în prezent pe locul doi în clasamentul piloților în Formula 1, însă evoluțiile mexicanului din echipa Red Bull au fost dezamăgitoare în ultima perioadă, motiv pentru care i-a fost atrasă atenția de către oamenii cu putere de decizie.

Sergio PerezFoto: ANTONIN VINCENT/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Helmuth Marko, avertisment pentru Sergio Perez înainte de MP al Austriei

Sergio Perez a câștigat două dintre cele 4 curse din acest sezon (Arabia Saudită și Azerbaidjan), dar rezultatele dezamăgitoare obținute la Monte Carlo (locul 16), Barcelona (locul 4) și Montreal (locul 6) i-a determinat pe oamenii din fruntea Red Bull să acționeze.

Evoluțiile slabe i-au permis lui Fernando Alonso să se apropie destul de mult în clasamentul general, iar Helmuth Marko, unul dintre oamenii cu putere de decizie de la Red Bull, i- a transmis un mesaj acestuia înainte de Marele Premiu al Austriei.

„În Austria trebuie să-și reorganizeze clasamentul. Nu poate face nicio greșeală

Scopul inițial cu Sergio Perez a fost doi sau trei ani în echipă. Oricum ar fi mai mult decât s-a plănuit, opțiunile sunt deschise pentru succesor.” - a transmis acesta, potrivit as.com.

Daniel Ricciardo este pilotul de rezervă al celor de la Red Bull în acest sezon.

Dacă rezultatele lui Sergio Perez vor continua să dezamăgească, nu este exclusă varianta ca australianul să concureze și el în Marele Circ.

„După Silverstone, îl vom avea pe Ricciardo în mașină timp de trei zile la testul de anvelope organizat de Pirelli, iar apoi vom putea să evaluăm unde se află cu adevărat.” - a spus Helmuth Marko.