​După ce a obținut pole position în Marele Premiu al Australiei, Max Verstappen a lansat un avertisment către șefii din Formula 1, cu privire la alte probe de sprint pe care aceștia intenționează să le introducă în calendar.

Max VerstappenFoto: Luca Bruno / AP / Profimedia

>>> Formula 1 - Tot ce trebuie să știi despre MP din Australia: RedBull vs restul lumii

Max Verstappen amenință că se va retrage din Formula 1 dacă șefii vor introduce noi probe în calendar

După un început destul de bun de sezon, cu victorie în prima etapă și cu un loc doi în etapa secundă, Max Verstappen este destul de iritat după zvonurile apărute în Formula 1.

Concret, șefii Formula 1 iau în calcul introducerea de noi probe de sprint în calendar.

Ideea îi aparține lui Stefano Domenicali, care consideră că o astfel de modificare ar crește spectaculozitatea și ar atrage și mai mulți fani.

Va exista oricum o întâlnire între piloți, în care se va lua o decizie cu privire la această situație.

Cel mai vocal a fost campionul Max Verstappen, care a amenințat chiar cu retragerea din circuit în cazul unor noi modificări.

„Mă mulțumesc doar cu cursa principală. Cred că e mai bine pentru spectaculozitate. Sigur că sper că nu vor fi multe schimbări. Altfel, nu mă veți mai vedea pentru mult timp.” - a adăugat pilotul celor de la Red Bull, potrivit Thesportrush.

Potrivit calendarului Formula 1, prima cursă care ar urma să aibă probă de sprint este cea din Azerbaidjan, din perioada 28-30 aprilie.

Celelalte sprinturi confirmate pentru 2023 sunt în Marele Premiu din Austria (30 iunie - 2 iulie), Marele Premiu al Belgiei (28-30 iulie), Marele Premiu din Qatar (6-8 octombrie), Marele Premiu al Americilor (20-22 octombrie) și în Marele Premiu al Braziliei (3-5 noiembrie).